FAQ

Hoe zit het met de privacy wetgeving?

De gegevensverstrekking moet in overeenstemming zijn met het doel waarvoor zij is verzameld. Om die reden moet u ook aangeven waarom u persoonsinformatie opvraagt en of de betreffende persoon is geïnformeerd. Achtergrondonderzoek.nl heeft een externe Functionaris Gegevensbescherming aangesteld die als een verlengstuk van het CBP, College Bescherming Persoonsgegevens, functioneert. Informeren van de betrokken persoon moet bij het uitvoeren van pre-employment screening en bij het aangaan van een contract. Bij verhaalsonderzoeken hoeft de betrokken persoon niet vooraf geïnformeerd te worden als het risico bestaat dat de voor verhaal vatbare bezittingen kunnen worden weggewerkt zodat verhaal geen zin meer heeft. Met informeren wordt bedoeld dat u het de betreffende persoon bekend maakt een antecedentenonderzoek te laten verrichten.

Informeren achteraf kan bij verhaalsonderzoeken op het moment dat men de informatie gaat gebruiken. In geval persoonsinformatie wordt opgevraagd in het kader van fraude onderzoeken dient de aanvrager zich te houden aan de bepalingen zoals weergegeven in de Privacygedragscode Sector Particuliere Onderzoeksbureaus. Bedrijfsinformatie valt niet onder de privacy wetgeving.

Hoe zit het met het recht op correctie?

De bron waaruit Achtergrondonderzoek.nl de gegevens ophaalt is verantwoordelijk voor de juiste registratie. Mochten de gegevens niet correct zijn dan kan door de betrokkene zelf om aanpassing verzocht worden. Achtergrondonderzoek.nl zal de contactgegevens van de bron op aanvraag doorgeven.

Wordt hetzelfde persoonsrapport meerdere keren verstrekt?

Bij iedere aanvraag worden op dat moment alle gegevens die in het rapport verwerkt worden opgehaald uit de diverse bronnen. Het rapport wordt niet bewaard en opnieuw aan de aanvrager of derden verstrekt. Wel worden sommige gegevens digitaal gelogd zodat voor verificatiedoeleinden nagegaan kan worden uit welke bronnen de informatie is opgehaald. De gelogde gegevens worden 1 jaar bewaard.

Wat als ik verkeerde gegevens heb ingevoerd?

U bent verantwoordelijk voor de invulling van de gegevens van de persoon over wie u informatie opvraagt. Zijn de ingevulde gegevens niet juist of volledig, dan kan dat problemen geven en leiden tot incomplete rapportage. U zult dan de gegevens moeten verifiëren en een nieuwe aanvraag moeten doen. U heeft geen recht op restitutie van het door u betaalde bedrag.